GDi GISDATA otvorila novu liniju 3D proizvoda


GDi GISDATA je otvorila novu liniju 3D podatkovnih proizvoda i pratećeg softvera, 3D model zgrada nivo detalja 2, u skladu s CityGML standardom, koja omogućava učinkovito upravljanje gradskim područjima, zaštitu kulturne baštine, planiranje građevina u prostoru i energetski učinkovito upravljanje gradom.

GDi GISDATA, 4. travnja 2012.

GDi GISDATA, jedna od vodećih tehnoloških tvrtki u regiji te najveća tvrtka za geoinformatiku u srednjoj i jugoistočnoj Europi, otvorila je novu liniju 3D proizvoda s nivoom detalja 2. Nova linija GDi proizvoda nastavlja se na postojeće 2D i 3D proizvode s nivoom detalja 1. Nivo detalja 2 donosi veću razinu kvalitete podataka te osim pravokutnih blokova građevina sadrži i dodatne detalje poput strukture krovova.

Prvi od gradova za koje se GDi GISDATA odlučila izraditi ovaj visokokvalitetni proizvod je Grad Dubrovnik.

3D model zgrada pomoći će Gradu Dubrovniku, kao jednom od najvrjednijih povijesno-turističkih gradskih područja ne samo u Hrvatskoj već i u Europi, u upravljanju prostornom regulativom, donošenju odluka, evidenciji i planiranju zaštite kulturnih dobara i općenito zaštiti kulturne baštine.

3D model zgrada omogućava planiranje građevina na prostoru Grada u 3D u realnom vremenu. Modeliranje planiranih građevina i njihovo uklapanje u stvarni prostor Grada omogućeno je kroz profesionalni alat Esri City Engine. Takav alat omogućava efikasne 3D vizualizacije postojećih i planiranih objekata za građanstvo i stručnu javnost tijekom javnih rasprava i uvida u prostor.

Kako 3D model zgrada nivo detalja 2 sadrži osim pravokutnih blokova građevina i dodatne detalje poput strukture krovova, uz navedene primjene, također pomaže u energetski učinkovitom upravljanju Gradom kroz izračun solarnog potencijala objekata iz podataka o krovovima i ekspoziciji prema suncu, nagibu krovova i sl. Nadalje, 3D model omogućava izradu simulacija zasjenjenosti određenih područja, simulaciju pogleda s određenih mjesta, planiranje razmještaja wireless pristupnih točaka – Hot spots itd.

GDi proizvod 3D model zgrada nivo detalja 2, proizveden je primjenom LiDAR snimanja, najsuvremenije metode optičkog daljinskog istraživanja, te svojom kvalitetom i razinom detalja predstavlja jedinstveni proizvod ovoga tipa u Hrvatskoj.

3D model zgrada nivo detalja 2 predstavlja dio portfelja gotovih GDi podatkovnih proizvoda GDi ATLAS.

GDi ATLAS proizvodi čine podlogu za GDi LOCALIS liniju gotovih proizvoda za lokalnu i regionalnu upravu koji potiču učinkovitost i transparentnost poslovnih procesa uprave te pokrivaju upravljanje prostornom regulativom, nekretninama, javnom rasvjetom, komunalnim prihodima te web portale za interakciju uprave i građana.

Niz primjena GDi ATLAS i GDi LOCALIS proizvoda bit će predstavljeno na tradicionalnom GDi GISDATA Danu Geoinformacijskih Rješenja. Pridružite nam se na GDi GISDATA Danu koji će se održati 9. svibnja 2012. u Hypo Centru u Zagrebu.

Više informacija o GDi GISDATA, obitelji proizvoda GDi ATLAS i GDi GISDATA Danu dostupno je na internetskim stranicama na adresi croatia.gdi.net.

###

GDi GISDATA GRUPA (croatia.gdi.net)je međunarodna privatna tvrtka specijalizirana za primjenu geoinformacijskih sustava u privatnom i javnom sektoru te aplikacija i rješenja u telekomunikacijskoj industriji, javnoj upravi, upravljanju prirodnim resursima i zaštiti okoliša, transportu, energetici i komunalijama. GDi GISDATA GRUPA ima urede u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori i Rumunjskoj. GDi GISDATA GRUPA također ima i predstavništva u Austriji, Njemačkoj, Italiji i Ukrajini. Tvrtka je osnovana 1989. godine i trenutačno ima 150 zaposlenika.

KONTAKT ZA MEDIJE
press.croatia@gdi.net
GDi GISDATA GRUPA
Products And Solutions To Harmonize Growth And Efficiency
Baštijanova 52 a/IV
10000 Zagreb
Hrvatska
Tel.: +385 1 3667 666
Fax: +385 1 3667 915;

Comments are closed.