GDi GISDATA implementira vlastiti GDi LOCALIS proizvod i u Grad Split


GDi GISDATA je potpisala ugovor i započela implementaciju GDi software proizvoda GDi LOCALIS za optimizaciju upravnih procesa lokalne i regionalne uprave i u Gradu Splitu, drugom najvećem gradu u Hrvatskoj. GDi LOCALIS će pomoći Gradu Splitu u suvremenom upravljanju gradskim funkcijama i optimizaciji procesa upravljanja prostorom, koncesijama, troškovima održavanja zelenila i javne rasvjete, te omogućiti jednostavniju komunikaciju između uprave i građana.
Time se i Grad Split priključio skupini GDi korisnika rješenja za lokalnu i regionalnu upravu od oko skoro 50 gradova i regija u srednjoj i jugoistočnoj Europi, gdje je GDi LOCALIS prisutan kao software proizvod s daljnjim visokim izvoznim potencijalom u području „e-government“-a.

GDi GISDATA, 18. travnja 2012.

GDi GISDATA, jedna od vodećih tehnoloških tvrtki u regiji te najveća tvrtka za geoinformatiku u srednjoj i jugoistočnoj Europi, potpisala je ugovor i započela implementaciju GDi software proizvoda GDi LOCALIS za optimizaciju upravnih procesa lokalne i regionalne uprave i u Gradu Splitu, drugom najvećem gradu u Hrvatskoj. GDi LOCALIS će pomoći Gradu Splitu u suvremenom upravljanju gradskim funkcijama i optimizaciji procesa upravljanja prostorom, koncesijama, troškovima održavanja zelenila i javne rasvjete, te omogućiti jednostavniju komunikaciju između uprave i građana.
Na osnovu dugogodišnjeg iskustva u radu s korisnicima u lokalnoj i regionalnoj upravi GDi je razvila sveobuhvatan proizvod GDi LOCALIS koji sadrži niz modula za lokalnu i regionalnu upravu koji potiču učinkovitost i transparentnost upravnih procesa. GDi LOCALIS proizvodi pokrivaju izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola, upravljanje prostornom regulativom, nekretninama, infrastrukturom, javnom rasvjetom, zelenilom, komunalnim prihodima te web portale za interakciju uprave i građana.
GDi LOCALIS moduli integriraju različite upravne procese i unaprjeđuju komunikaciju između pojedinih odjela uprave. Na taj način omogućuju pregled svih upravnih procesa i njihove međuzavisnosti na jednom mjestu. GDi LOCALIS proizvodi, na temelju prostornih relacija i obilježja, pomažu lokalnoj i regionalnoj upravi u kvalitetnijem upravljanju i donošenju odluka.
GDi LOCALIS proizvodi bazirani su u potpunosti na „Geodatabase“ geografskoj bazi podataka najvećeg svjetskog proizvođača GIS softvera – Esri.

Predsjednik Uprave GDi GISDATA GRUPE, Boran Lončarić, istaknuo je:

„GDi LOCALIS je platforma i sustav koja omogućava uvođenje građana u upravne procese i procese odlučivanja. GDi LOCALIS pored ostalog bitno povećava učinkovitost i transparentnost poslovnih procesa, jer pomaže da se dijelovi stručnih odluka mogu pratiti izvana te da i sami građani mogu sudjelovati u tim odluka, pratiti tijek upravnih procesa od njihovog interesa te da oni sami kroz internetske kanale iniciraju takve procese.

Drago nam je da su stručne službe Grada Splita prepoznale kvalitetu GDi LOCALIS sustava i našeg rješenja te da je nakon čak nekoliko otvorenih javnih natječaja ovaj korisnik odabrao baš GDi LOCALIS gotovo rješenje kako bi unaprijedio svoje upravne procese. GDi LOCALIS pomoći će Gradu Splitu u optimizaciji troškova i procesa održavanja zelenila i javne rasvjete, boljem upravljanju prostorom i koncesijama te omogućiti jednostavniju komunikaciju između uprave i građana.

Obzirom da smo upravo pozvani da GDi LOCALIS ponudimo na nekim velikim natječajima za e-government sustave za upravljanje prostorom u mediteranskim EU zemljama, dodavanje Grada Splita na našem domaćem tržištu, bit će još jedna dobra referenca za daljnji rast izvoza GDi software-a i utvrđivanje pozicije GDi GISDATE kao značajnog izvoznika tehnoloških proizvoda iz Hrvatske.“

GDi LOCALIS rješenja za lokalnu i regionalnu upravu do sada su implementirana u skoro 50 gradova i regija u srednjoj i jugoistočnoj Europi, gdje je GDi LOCALIS prisutan kao software proizvod s daljnjim visokim izvoznim potencijalom u području „e-government“-a.

Neki od korisnika GDi LOCALIS rješenja u Hrvatskoj su gradovi Zagreb, Dubrovnik, Opatija, Rovinj, Zagrebačka županija, Promorsko-goranska županija, Dubrovačko-neretvanska županija, a izvan Hrvatske slovenski gradovi Ljubljana, Koper, Izola, mađarski gradovi Budaors i Szeged tu su još Beograd, Novi Sad, Kanton Sarajevo, Skopje, Tirana, Priština i niz drugih.

Niz primjena GDi LOCALIS proizvoda bit će predstavljeno na tradicionalnom GDi GISDATA Danu Geoinformacijskih Rješenja koji će se održati 9. svibnja 2012. u Hypo Centru u Zagrebu.

Više informacija o GDi GISDATA dostupno je na korporativnim stranicama na adresi www.gdi.net.

###

GDi GISDATA GRUPA (www.gdi.net) je međunarodna privatna tvrtka specijalizirana za primjenu geoinformacijskih sustava u privatnom i javnom sektoru te aplikacija i rješenja u telekomunikacijskoj industriji, javnoj upravi, upravljanju prirodnim resursima i zaštiti okoliša, transportu, energetici i komunalijama. GDi GISDATA ima urede u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori i Rumunjskoj. GDi GISDATA također ima i predstavništva u Austriji, Njemačkoj, Italiji i Ukrajini. Tvrtka je osnovana 1989. godine i trenutačno ima 150 zaposlenika.

KONTAKT ZA MEDIJE
press.croatia@gdi.net
GDi GISDATA GRUPA
Products And Solutions To Harmonize Growth And Efficiency
Baštijanova 52 a/IV
10000 Zagreb
Hrvatska
Tel.: +385 1 3667 666
Fax: +385 1 3667 915;

Comments are closed.