Održan GDi GISDATA Dan Geoinformacijskih Rješenja 2012

City EngineGDi ATLAS - Dubrovink 3D Tradicionalni GDi GISDATA Dan Geoinformacijskih rješenja održan 9. svibnja 2012. u Zagrebu okupio je preko 200 geoinformacijskih stručnjaka i profesionalaca koji su imali priliku čuti vodeća stručna predavanja GDi stručnjaka te vidjeti konkretne demonstracije najnovije verzije GDi proizvoda i rješenja GDi ATLAS, GDi LOCALIS i GDi CONVIVO te nove generacije geoinformacijske tehnološke platforme ArcGIS 10.1.

GDi GISDATA, 11.  svibnja, 2012.

GDi GISDATA, jedna od dvije najveće softverske tvrtke u Hrvatskoj te jedna od vodećih tehnoloških tvrtki u regiji i najveća tvrtka za geoinformatiku u srednjoj i jugoistočnoj Europi, održala je 9. svibnja 2012. u Zagrebu svoj tradicionalni GDi GISDATA Dan Geoinformacijskih rješenja za svoje korisnike iz Hrvatske. GDi skup je okupio oko 200 geoinformacijskih stručnjaka i profesionalaca koji su imali priliku čuti zanimljiva predavanja GDi stručnjaka te vidjeti konkretne demonstracije najnovije verzije GDi proizvoda i rješenja GDi ATLAS, GDi LOCALIS, GDi ENSEMBLE i GDi CONVIVO te nove generacije geoinformacijske tehnološke platforme ArcGIS 10.1.

GDi GISDATA Dan Geoinformacijskih Rješenja je tradicionalna korisnička konferencija koja se održava već 14 godina. GDi GISDATA Dan okuplja geoinformacijske stručnjake i profesionalce i pruža im priliku za sticanje saznanja o najnovijim trendovima na globalnom tržištu GIS rješenja, GDi GISDATA proizvodima i rješenjima te pruža mogućnost razgovora, razmjene iskustava i dogovore o međusobnoj suradnji.

GDi-jevi djelatnici su kroz niz predavanja i demonstracija predstavili najnovije GDi proizvode i rješenja poput: GDi LOCALIS softverske platforme i portfelja aplikacija za regionalnu i lokalnu upravu, GDi ENSEMBLE otvorenog i modularnog sustava za usluge poput upravljanja voznim parkom, informacijskih usluga, žutih stranica, mobilnog glasovanja, igara i aplikacija trećih strana, GDi ATLAS grupe podatkovnih proizvoda poput cestovnog atlasa, detaljnog modela terena i modela površina za područje gradova, 3D modela zgrada, ortorektificiranih snimaka visoke rezolucije te GDi CONVIVO infrastrukture za distribuciju GDi proizvoda na principima računalstva u oblaku.

Posebno napredna i fascinantana bila je demonstracija 3D modela Dubrovnika za upravljanje i planiranje razvoja grada s GDi LOCALIS te s Esri City Engine.

Uz GDi GISDATA proizvode i rješenja predstavljene su novosti u GIS programskim paketima proizvođača Esri – ArcGIS 10.1 za Desktop, Server, ArcGIS Online i Mobile s posebnim naglaskom na mogućnosti dijeljenja i kreiranja podataka pomoću cloud tehnologije te primjene GIS rješenja na smartphone uređajima.

Predsjednik Uprave GDi GISDATA GRUPE, Boran Lončarić, istaknuo je:

„GDi GISDATA GRUPA kao jedna od dvije najveće softverske tvrtke u Hrvatskoj i vodeća tvrtka za „tehnički softver“ u regiji, danas ima oko 70% prihoda od tržišta van Hrvatske, kako u regiji, tako i širom svijeta. Vodeći smo u tri područja – geoinformacijskim sustavima tzv. GIS, sustavima za davanje telekom usluga s dodanom vrijednošću – tzv. VAS te sustavima za podršku tehničkim operativnim procesima telekom operatera (tzv „OSS“).

Danas se GDi softver, cloud usluge i usluge održavanja koriste u čak deset vremenskih zona – od istočne Europe do USA i Latinske Amerike. No i dalje, unatoč krizi gospodarstva te padu IT tržišta u Hrvatskoj, najveći broj inovacija i vlastitih proizvoda objavljujemo upravo prvo u Hrvatskoj. Tako je bilo izuzetno zadovoljstvo na ovome skupu fokusiranom za korisnike geoinformacijskih rješenja u Hrvatskoj, objaviti GDi ATLAS u tri dimenzije Grada Dubrovnika, novi GDi LOCALIS modul „Urbanistička identifikacija“ te mogućnost da se GDi LOCALIS rješenje za poslovne procese u lokalnoj i javnoj upravi koristi kao „cloud“. Posebnost je i vrlo snažan razvoj GIS preglednika objavljenih baza podataka pa smo tako dali pregled GDi rješenja npr. za Android, a i Esri „bogatih internet preglednika“ kako za Apple iOS za iPad i iPhone, tako i za Android uređaje te Windows uređaje.

Ono što posebno raduje jest da je i u Hrvatskoj sve više informacija o prostoru, kako od strane državne, tako i od regionalne i lokalne uprave te i gospodarstva objavljenih u javnosti putem Web servisa na internetu, a što pomaže u povećanju transparentnosti upravljanja prostorom i administrativnim procesima u Hrvatskoj te nekim ključnim gospodarskim procesima koji se mogu obavljati on-line i vrlo brzo. Na taj se način može npr. i bitno doprinijeti privlačenju ulagača. GDi rješenja omogućavaju da se informacije npr. o zonama za investiranje te resursima u njima, kao npr. o strukturi radne snage, profesionalno publiciraju i time privuku investitori širom svijeta.

Također, naveli smo da, obzirom na sposobnost i snagu GDi rješenja koja su već provjerena uz masovnim i čestim transakcijama koje se rade po 24 sata na dan 7 dana na tjedan npr. u telekom industriji u Hrvatskoj – nema tehnoloških i izvođačkih prepreka da GDi sustavi ne bi npr. mogli podržati digitalno on-line izdavanje sve urbanističke dokumentacije potrebne za građevinsku dozvolu u 90% slučajeva u roku do najviše 15 minuta nakon on-line zahtjeva. Tehnološke i izvođačke mogućnosti nisu prepreka. Stvar je na javnoj upravi u Hrvatskoj da se organizira procesno, kadrovski i podatkovno te da promišljeno, pripremljeno, ali odlučno investira, napravi iskorak i iskoristi takve provjerene IT sposobnosti snažnih domaćih izvoznih izvođača i time potakne i podrži široki i transparentniji razvoj gospodarstva u Hrvatskoj.“

Više informacija o GDi GISDATA dostupno je na korporativnim stranicama na adresi www.gdi.net.

###

GDi GISDATA GRUPA (www.gdi.net) je međunarodna privatna tvrtka specijaliziranazaprimjenu geoinformacijskih sustava u privatnom i javnom sektoru te aplikacija i rješenja u telekomunikacijskoj industriji, javnoj upravi, upravljanju prirodnim resursima i zaštiti okoliša, transportu, energetici i komunalijama. GDi GISDATA ima urede u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori i Rumunjskoj. GDi GISDATA također ima i predstavništva u Austriji, Njemačkoj, Italiji i Ukrajini. Tvrtka je osnovana 1989. godine i trenutačno ima 150 zaposlenika.

KONTAKT ZA MEDIJE
press.croatia@gdi.net
GDi GISDATA GRUPA
Products And Solutions To Harmonize Growth And Efficiency
Baštijanova 52 a/IV
10000 Zagreb
Hrvatska
Tel.: +385 1 3667 666
Fax: +385 1 3667 915

Comments are closed.