GDi GISDATA potpisala ugovor s članicom ENI grupe – Adriaplin d.o.o.

GDi GISDATA potpisala je ugovor s Adriaplinom, slovenskim distributerom, sistemskim operaterom, uvoznikom i dobavljačem zemnog plina.

GDi GISDATA, 26. lipnja 2012.GDi GISDATA, jedna od vodećih tehnoloških tvrtki u regiji te najveća tvrtka za geoinformatiku u srednjoj i jugoistočnoj Europi, potpisala je ugovor s Adriaplinom, slovenskim distributerom, sistemskim operaterom, uvoznikom i dobavljačem zemnog plina. Adriaplin d.o.o. je članica ENI grupe, snažne energetske kompanije koja djeluje u 85 zemalja s 80.000 zaposlenika. ENI grupa je u 2011. ostvarila prihod od 110 milijardi eura i profit od preko 6 milijardi eura.

GDi GISDATA je Adriaplinu već isporučila tehnološku platformu i ovaj ugovor je nastavak suradnje s kojim je dogovorena izgradnja kompletnog rješenja. GDi će za Adriaplin razviti rješenje bazirano na Esri GIS platformi uz uspostavu odgovarajućeg modela podataka te migraciju i konsolidaciju podataka za plinsku mrežu u 17 općina. Nadalje, bit će uključena integracija s ERP sustavom te razvijen modul za dostavu podataka Geodetskoj upravi Republike Slovenije.

Projekt će biti dovršen do kraja godine te će omogućiti daljnji razvoj u obliku mobilnog GIS-a kao podrška timovima za održavanje na terenu.

Ugovor s Adriaplinom dolazi po uspješnom završetku projekta s Elektro Celjem, distributerom električne energije u Sloveniji. GDi je za Elektro Celje razvila GIS sustav za upravljanje podacima o električnoj mreži baziran na Esri i AED SICAD platformi. Sljedeći korak bit će integracija s DMS-om (Sustav za upravljanje distribucijom) koji će omogućiti učinkovito upravljanje pametnom mrežom (smart grid management).

Predsjednik Uprave GDi GISDATA GRUPE, Boran Lončarić, napomenuo je kako je potpisivanje ovog ugovora potvrda kako su GDi GISDATA rješenja za upravljanje plinskim i energetskim mrežama prepoznata kao snažna i kvalitetna.

„Posebno nam je drago što projekt izvodi članica GDi grupe, GDi Ljubljana. GDi Ljubljana je naša članica preko 20 godina i vodeća je članica grupe u rješenjima za industriju, energetiku i komunalnu infrastrukturu.

Tijekom dugogodišnjeg rada na tehničkim sustavima u energetskom sektoru, GDi se pozicionirao kao regionalni lider. Samo neki od naših korisnika u Hrvatskoj su: Gradska plinara Zagreb, Ina, Janaf, Plinacro, Elektroistra, u Sloveniji: Energetika Ljubljana, Komunala Koper, Petrol, Elektro Celje, u Mađarskoj Fogaz u Budimpešti, u Srbiji NIS (Gazprom Neft), Elektrodistribucija Beograd, Novosadska toplana, u Bosni i Hercegovini Sarajevogas, u Makedoniji EVN Makedonija i drugi.

Opskrba plinom kao energentom se i dalje širi u našoj regiji te se nadamo da će ovi suvremeni informacijski sustavi naći svoje mjesto kod postojećih i novih koncesija.“, istaknuo je Lončarić.

Adriaplin d.o.o. djeluje na slovenskom tržištu kao distributer, sistemski operater, uvoznik i dobavljač zemnog plina. Godišnje isporučuje oko 80 milijuna m3 plina za 13.500 korisnika i upravlja s oko 690 kilometara vlastite plinske mreže.

Više informacija o Adriaplinu dostupno je na internetskim stranicama www.adriaplin.si, a više informacija o GDi GISDATA dostupno je na korporativnim stranicama na adresi www.gdi.net.

###

GDi GISDATA (www.gdi.net) je međunarodna privatna tvrtka specijalizirana za primjenu geoinformacijskih sustava u privatnom i javnom sektoru te aplikacija i rješenja u telekomunikacijskoj industriji, javnoj upravi, upravljanju prirodnim resursima i zaštiti okoliša, transportu, energetici i komunalijama. GDi GISDATA ima urede u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori i Rumunjskoj. GDi GISDATA također ima i predstavništva u Austriji, Njemačkoj, Italiji i Ukrajini. Tvrtka je osnovana 1989. godine i trenutačno ima 150 zaposlenika.

KONTAKT ZA MEDIJE
press.croatia@gdi.net
GDi GISDATA
Products And Solutions To Harmonize Growth And Efficiency
Baštijanova 52 a/IV
10000 Zagreb
Hrvatska
Tel.: +385 1 3667 666
Fax: +385 1 3667 915

 

 

Comments are closed.