GDi GISDATA održala više regionalnih konferencija za lokalnu i regionalnu samoupravu

GDi GISDATA, jedan od dvije najveće softverske tvrtke u Hrvatskoj te jedna od vodećih tehnoloških tvrtki u regiji i najveća tvrtka za geoinformatiku u srednjoj i jugoistočnoj Europi, održala je nekoliko GDi LOCALIS regionalnih konferencija za regionalnu i lokalnu samoupravu.

S namjerom da se GDi LOCALIS rješenja još više približe svojim postojećim i potencijalnim korisnicima, GDi GISDATA je organizirala regionalne konferencije za lokalnu i regionalnu upravu u svim dijelovima Hrvatske. Predstavljena je GDi LOCALIS softverska platforma i portfelj aplikacija, temeljena na Esri ArcGIS Server tehnologiji, s ciljem upoznavanja i približavanja suvremenih geoinformacijskih rješenja koja olakšavaju regionalnoj i lokalnoj samoupravi provođenje stručnog dijela rada u području upravljanja prostornom regulativom, nekretninama, javnom rasvjetom, komunalnim prihodima te web portalom za interakciju uprave i građana. Upravo takve tehnologije temeljene na geografskoj perspektivi informacija stvaraju ključne prednosti u produktivnosti, efikasnosti i transparentnosti rada. Uz tehničku prezentaciju proizvoda, predstavljeni su i gotova softverska Cloud rješenja, tzv. „softver u oblaku“.

U protekla tri tjedna održane su konferencije u kontinentalnom dijelu Hrvatske. U prostorima GDi GISDATE u Zagrebu 17.listopada održana je 1. regionalna konferencija za lokalnu i regionalnu samoupravu na kojoj su sudjelovali predstavnici iz različitih organizacija Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije. Uz pozdravne riječi predsjednika uprave GDi GISDATA grupe, Borana Lončarića, sudionici su kroz nekolika predavanja GDi GISDATA tima imali priliku upoznati tvrtku, čuti predstavljanje vrlo gotovih softverskih rješenja osmišljenih upravo za jedinice lokalne i regionalne samouprave te sa tehničke strane upoznati funkcionalnosti različitih GDi LOCALIS aplikacija i njihovu primjenu u svakodnevnom radu stručnih službi JLS-a. U sličnom tonu održane su konferencije u Varaždinu za predstavnike organizacija Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Međimurske županije i Osijeku za predstavnike organizacija Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske. Kroz sljedećih nekoliko tjedana slijede konferencije u Varaždinu za Varaždinsku županiju, Zadru za Ličko-senjsku, Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju, te u Splitu i Dubrovniku za Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju s kojima ćemo se GDi LOCALIS rješenja približiti i primorskom dijelu Hrvatske.

Predsjednik uprave GDi GISDATA Grupe, Boran Lončarić, istaknuo je: GDi LOCALIS su gotova rješenja temeljena na dvadesetogodišnjem iskustvu GDi-a u radu sa lokalnom i regionalnom upravom. Jedinstvenost GDi LOCALIS-a je brzina i dinamičnost uspostave posebice za male i srednje jedinice lokalne samouprave – Cloud rješenje za Vas već sutra ujutro, što daje jedinstvenu učinkovitost i ekonomičnost lokalnoj i regionalnoj upravi.

###

GDi GISDATA (www.gdi.net) je međunarodna privatna tvrtka specijalizirana za primjenu geoinformacijskih sustava u privatnom i javnom sektoru te aplikacija i rješenja u telekomunikacijskoj industriji, javnoj upravi, upravljanju prirodnim resursima i zaštiti okoliša, transportu, energetici i komunalijama. GDi GISDATA ima urede u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori i Rumunjskoj. GDi GISDATA također ima i predstavništva u Austriji, Njemačkoj, Italiji i Ukrajini. Tvrtka je osnovana 1989. godine i trenutačno ima 150 zaposlenika.

KONTAKT ZA MEDIJE
press.croatia@gdi.net
GDi GISDATA
Products And Solutions To Harmonize Growth And Efficiency
Baštijanova 52 a/IV
10000 Zagreb
Hrvatska
Tel.: +385 1 3667 666
Fax: +385 1 3667 915

 

 

Comments are closed.