Pratite satelitom gdje u Brazilu igraju Vatreni iz Hrvatske i Zmajevi od Bosne i Hercegovine

Tvrtka GDi napravila je internetsku kartu koja pokazuje satelitske snimke kampova i stadiona na kojima u Brazilu igraju nogometne reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine

ZAGREB, SARAJEVO, 12.lipanj 2014. – Zanimljivosti o pojedinim igračima, prognoze rezultata i analize utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu ostavljamo statističarima i boljim poznavateljima igre – mi vam, prateći u prostoru kretanja naše dvije reprezentacije, pokazujemo Brazil, brazilske gradove te stadione kako se vide iz svemira, na detaljnim satelitskim snimkama unutar GDi on-line Web GIS geoinformacijskog portala „sa pričom“.

Primjenom najnovijih GIS tehnologija tvrtka GDi napravila je zemljovid na kojem su označene lokacije kampova u kojima se nalaze reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine te lokacije stadiona na kojima će se ove dvije reprezentacije sučeliti s Brazilom, Argentinom, Kamerunom, Nigerijom, Meksikom i Iranom.

Na toj karti pokušali smo vam dočarati koliko će igrači morati putovati Brazilom (udaljenost od Sao Paula do grada Manausa, gdje naši Vatreni igraju drugu utakmicu, iznosi gotovo 3000 kilometara) da bi došli na stadione na kojima će odigravati utakmice. Usput, možete pogledati i kako Brazil izgleda na različitim satelitskim snimcima i koje su veličine gradovi (Sao Paulo – više od 20 milijuna) koji će biti domaćini utakmica prvog kruga u kojima igraju Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Učinite to svakako prije 22 sata, danas, 12. lipnja, kad Hrvatska otvara Mundijal prvom utakmicom u Sao Paulu s Brazilom i u nedjelju 15. lipnja prije ponoći, kad Bosna i Hercegovina kreće u svoj pohod na Svjetskom nogometnom prvenstvu u utakmici protiv Argentine, na stadionu Maracana u Rio de Janeiru. Obje reprezentacije imaju jednak prvi cilj: proći u drugi krug. Što će biti nakon toga teško je sada reći, no jedno je sigurno – sreća i GDi-jevi sateliti prate hrabre!

Otvaranjem ove poveznice (http://bit.ly/1u5i0VY) jednim klikom miša na računalu moći ćete promatrati Svjetsko nogometno prvenstvo ne samo kao događaj vezan uz travnjake i stadione, već i kao događaj koji se odvija prostranstvima dalekog Brazila.

Tehnološka rješenja koja se koriste u satelitskom prikazu Brazila ekskluzivno vam donose tvrtke GDi i njen partner, američka tvrtka Esri. Pogledom na karte moći ćete vidjeti da pojedini snimci datiraju iz vremena dok je gradnja stadiona bila u tijeku što pokazuje kako se ova tehnologija može uspješno primijeniti za praćenje promjena u prostoru koji nas okružuje – od dalekog Brazila pa do naše regije. Želite li saznati više pojedinosti o tome što se sve može napraviti primjenom geo-informacijskih sustava (GIS), hodite na web odredište www.esri.com/euc, prijavite se, i dođite najesen u Split, na veliku poslovno-tehnološku konferenciju tvrtki GDi i Esri, koja će se održati tijekom listopada i privući najmanje 1.000 korisnika iz cijele Europe i Mediterana.

GDi tim želi puno uspjeha Vatrenima i Zmajevima tijekom svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu!

Klikom na sliku ispod istražite i niz ostalih karata u kojima možete vidjeti rezultate i povijest prethodnih svjetskih prvenstava kao i zanimljivosti o stadionima i igračima i još mnogo toga.

O tvrtki GDi (GDi GISDATA GRUPA)

GDi (punim imenom GDi GISDATA GRUPA, www.gdi.net) vodeća je tehnološka specijalizirana regionalna tvrtka u srednjoj Europi za tehnički softver, podatkovne sadržaje i „SaaS – Software-as-a-Service“ usluge u oblaku namijenjene za podršku operacija u industriji, poslovanju i upravi.
U Hrvatskoj, kao mjestu svoga postanka, tvrtka posluje putem ureda i centara za razvoj softvera u Zagrebu, Rijeci, Puli i Osijeku. Van Hrvatske, GDi ima svojih desetak operativnih tvrtki kćeri u Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Ukrajini i Nizozemskoj. GDi-ovih preko tisuću zadovoljnih korisnika GDi softvera nalaze se prvenstveno u Europi, no također i u sjevernoj, srednjoj i južnoj Americi te u zadnje vrijeme i na Bliskom Istoku.

Kontakt za medije:
press.croatia@gdi.net
+385 1 3696 163 tel
+385 1 3696 915 fax

Comments are closed.