Boran Lončarić, GDi CEO, sudjelovao na panelu WinDays konferencije

Mogu li telekom operateri mogu postati učinkoviti pružatelji Cloud usluga?

Na ovogodišnjoj WinDays konferenciji je održan panel na temu “Mogu li telekom operateri mogu postati učinkoviti pružatelji Cloud usluga?” Panel diskusija je pokrila pitanja koja zanimaju uprave svih Telekoma, a tiču se pozicioniranja Telekoma u novim eko-sustavima, novih igrača s kojima se Telekomi bore, prebacivanja fokusa i poslovnih modela na Cloud usluge, promjene u načinu kako se razvijaju i isporučuju usluge, promjene prirode odnosa s korisnicima, glavne konkurentske prednosti Telekoma, nedostaci Telekoma i kako ih riješiti i dodana vrijednost Telekoma u Cloud okruženju.

Osim Borana Lončarića, na panelu su sudjelovali i Draško Ivanišević, voditelj odjela za promociju razvojne platforme i partnerskih rješenja Microsofta, Tomislav Kosanović, direktor razvoja ICT proizvoda u Hrvatskom Telekomu, zatim Goran Car, Combisov direktor profesionalnih usluga i rješenja, te direktor tvrtke Span Nikola Dujmović.

Direktor GDi grupe Boran Lončarić u telekomima vidi ključne partnere u prodaji usluga u računalnom oblaku. Računalstvo u oblaku, u kombinaciji s internetom stvari i drugim nadolazećim tehnološkim trendovima, donijeti će i telekomima i drugim IT tvrtkama ogromne poslovne prilike, no kako bi ih se moglo iskoristiti, trebat će se znati prilagoditi i biti inovativan, misliti i raditi izvan dosadašnjih okvira, smatra g. Lončarić.

Što su rekli ostali sudionici panela, pročitajte OVDJE.

Comments are closed.