Dan najboljih industrijskih ICT rješenja

GDi Solution Days 2015 Zagreb

ZAGREB, 15.09.2015.Tvrtka GDi, hrvatski specijalist za industrijska i geoinformacijska ICT rješenja, održala je svoju godišnju korisničku konferenciju u Zagrebu, u Hypo Expo centru. Riječ je o jednom od najznačajnijih poslovno-tehnoloških događaja u Hrvatskoj na kojem se okupilo stotinjak stručnjaka iz javnog i privatnog sektora. Naglasak je bio na primjenama ICT rješenja u skladu s motom “Creating Efficiencies. Stimulating Growth“, to jest s naglaskom na dosegnute poslovne koristi, povećanje učinkovitosti, podršku rasta poslovanja i omogućavanju digitalne transformacije poslovnih procesa.

Rješenja za hrvatske blue-chip kompanije
Stručnjaci tvrtke GDi (prije poznate kao Gisdata) predstavili su svoja najnovija produktizirana rješenja i najzapaženije implementacije. Tako je, primjerice, predstavljen GDi Localis for Agriculture – sustav za precizno upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom, napravljen za tvrtku Agrokor. Riječ je o sustavu za prikupljanje i obradu geoinformacijskih i poljoprivrednih tehnoloških podataka o usjevima i resursima kojima taj koncern raspolaže u našoj zemlji. Za telekomunikacijskog operatera tvrtku Vipnet, tvrtka GDi je implementirala GDi Vizion sustav za inventurizaciju cijele mreže i usluga te GDi Workflow, Workorders & Workflow rješenje koje služi upravljanju svim aktivnostima u procesima puštanja novih usluga u rad, te montaža nove opreme, ili održavanja/popravaka mreže.

Zajedno do EU fondova
GDi je tradicionalno prisutna i u mnogim državnim agencijama, lokalnoj upravi i većim državnim i javnim tvrtkama za koje izvodi niz projekata. U tom segmentu, iznimno je zanimljiva nova aplikacija napravljena za Plitvička jezera, zatim broadband portal za agenciju HAKOM, rješenje za Hrvatsku Poštu te preglednici prostornih podataka koje je GDi napravila za Agenciju za zaštitu okoliša i Primorsko-Goransku županiju. GDi je iznimna podrška hrvatskom javnom sektoru, posebno u segmentu projekata koji se financiraju sredstvima Europske unije. Tehnološka potpora tvrtke GDi do sada se pokazala presudnom u dobivanju novca iz zajedničkih fondova.

Gotovo 70 posto prihoda čini izvoz
Tvrtka GDi je tijekom ove, 2015., godine rasla šest posto u odnosu na prethodnu, u kojoj je ostvarila nešto više od stotinu milijuna kuna prihoda. Gotovo sedamdeset posto tog iznosa ostvareno je u izvozu, pretežno u na poslovima u javnom sektoru i telekomunikacijama u regijama Srednje i Jugoistočne Europe, ali i globalno, jer tvrtka posluje u jedanaest vremenskih zona. GDi ima i nekoliko uspješnih poslova na Bliskom istoku, kao što je ADWEA u emiratu Abu Dhabi, za njihovu tvrtku Water & Electricity Authority.

Najnovjie tehnologije
Sva rješenja tvrtke GDi prilagođena su najnovijim tehnologijama, počevši od tzv. responsive dizajna – sva GDi rješenja mogu se pokrenuti na prijenosnim (mobitel i tablet) uređajima – do primjene HTML5 programskog okružja i uporabe Apple Watch tehnologije na terenu. Apple Watch je u potpunosti integriran s GDi sustavima za upravljanje radnim procesima. Primjena tog rješenja, kao i primjena dronova u svrhu snimanja prostora, demonstrirana je na zagrebačkoj konferenciji koja je tek prva u nizu od nekoliko takvih događaja koje će GDi održati u pet zemalja u kojima najviše posluje.

Društveno odgovorna tvrtka
Kao društveno iznimno odgovorna kompanija GDi je napravila posebnu, obrazovnu verziju jednog svog standardnog rješenja, GDi Localis i dogovorila korištenje u zagrebačkoj Prirodoslovnoj školi Vladimir Prelog. Riječ je o softveru, opremi i organizaciji fakultativnog predmeta „Geoinformatika“ za srednje škole koji će u prvoj godini pratiti jedan razred od trideset učenika. GDi for Education je rješenje putem kojeg će se učenici upoznati s najnovijim GIS tehnologijama. Rješenje su predstavili profesorica Sanja Benaković i ravnatelj škole, prof. Zlatko Stić. Uz GDi Localis for Education, za koju se prijavilo još desetak srednjih škola i gimnazija iz Hrvatske, tvrtka GDi ima i još jednu društveno korisnu inicijativu kojom potpomaže jazz umjetnike, GDi for The Arts.

Boran with headmaster 

 

Kontakt za medije:
Neven Bahtijarević
neven.bahtijarevic@gdi.net

Comments are closed.