Registrirajte se na naše seminare!

GDi Atlas iz svemira, zraka i bespilotnih letjelica

Osijek, BIOS, Ul. Josipa Jurja Strossmayera 341, srijeda, 23.3.2016., 9:30 – 13:00
Zagreb, Hotel International, “Grand”, Miramarska 24, utorak, 29.3.2016., 9:30 – 13:00

GDi organizira dva poludnevna seminara, u Osijeku i Zagrebu, zbog približavanja koristi od prikupljanja podataka pomoću satelita i bespilotnih letjelica raznim industrijama.

Prikupljanje i obrada digitalnih slikovnih podataka se ubrzano razvija od danas već uobičajenog prikupljanja fotografija pomoću mobilnih telefona koji su opremljeni s GPS prijemnikom pa sve do geoprostornih slikovnih zapisa dobivenih daljinskim istraživanjem putem satelita u stvarnom vremenu, iz arhive ili bespilotnih letjelica. Primjena modernih tehnologija prikupljanja i obrade podataka postaje nezaobilazni dio uspješnog provođenja operativnih procesa u industrijama i domenama kao što su precizna poljoprivreda, prostorno planiranje, zaštita okoliša, upravljanje energetskom, telekomunikacijskom i transportnom infrastrukturom, upravljanje kriznim situacijama, građenje i mnoge druge. Donošenje odluke o tome kada i koje podatke prikupljati uz pomoć kojeg senzora ili tehnologije stvara izazov optimalnog odabira između cijene i koristi.

Ovaj stručni seminar ima za cilj olakšati te odluke industrijskim stručnjacima, tehnolozima i voditeljima poslovnih i javnih aktivnosti kroz prikaz industrijskih primjena, regulatornih okvira i načina prikupljanja geoprostornih podataka na terenu i iz bespilotnih letjelica (dronova), zraka i satelita.

Uz druženje, nudimo i osvježenje na seminarima koje organiziramo u Osijeku i ponavljamo u Zagrebu sa sljedećim rasporedom:

09:30 – 10:00 Registracija
10:00 – 10:45 Izvori digitalnih geo-prostornih podataka i industrijske primjene Digitalni slikovni sadržaji i geo-prostorni podaci, opcije prikupljanja podataka daljinskim istraživanjem, regulatorni okvir i primjena u odabranim industrijama
10:45 – 12:00 GDi Atlas na terenu i iz bespilotnih letjelica Izvori podataka i podatkovni proizvodi, prikupljanje, obrada i primjena
12:00 – 12:30 Pauza za kavu i osvježenje
12:30 – 13:00 GDi Atlas iz zraka i satelita Izvori podataka i podatkovni proizvodi, prikupljanje, obrada i primjena

13:00 – 14:00 Osvježenje uz jelo

Seminar je besplatan uz registraciju i GDi potvrdu. Broj mjesta je ograničen. Registrirajte se ovdje.

Vidimo se uskoro!

Comments are closed.