GDi raste razvojem baziranim na znanju i kompetencijama

GDi raste razvojem baziranim na znanju i kompetencijama

„GDi GISDATA – Razvoj ljudskih potencijala i povećanje konkurentnosti zaposlenika za rast i izvoz baziran na inovativnim proizvodima“ – EU sredstvima do kompetencija.

Kvaliteta naših proizvoda i usluga predstavlja jednu od temeljnih vrijednosti na kojoj gradimo svoju konkurentnost na tržištu. Naš dosadašnji uspjeh rezultat je jasne poslovne vizije, stalnog stručnog usavršavanja i stručnog tehničkog kadra.

Našim poslovanjem nastojimo biti mjerilo kvalitete i profesionalnosti u svim segmentima; klijentima prvi izbor za kontakt, zaposlenima poželjan poslodavac, poslovnim subjektima pouzdan partner, te društveno odgovorna kompanija.“

Razvoj GDi visoko-tehnoloških, inovativnih proizvoda i kvalitetne implementacije s jedne strane te razvoj poslovanja, stvaranje kvalitetnih partnerskih odnosa s klijentima širom svijeta, uz permanentno podizanje kvalitete i učinkovitosti internih procesa, oduvijek su bili i biti će i nadalje, naš put do uspjeha. Kontinuirano učenje i stjecanje tehnoloških i poslovnih znanja i vještina, koje nam omogućuju brzu prilagodbu trendovima u industriji, jedan su u nizu preduvjeta za uspjeh u tržišnoj utakmici. Upravo zato, predano radimo i ulažemo u nadogradnju i razvoj vlastitih kompetencija i podizanje efikasnosti u svim segmentima poslovanja.

Kako bismo stvorili dodatne mogućnosti, krajem 2014. godine smo pripremili i prijavili opsežni interni edukacijski projekt na natječaj iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013, s ciljem dobivanja potpora za edukaciju naših zaposlenika.
Radni naziv projekta je „GDi GISDATA – Razvoj ljudskih potencijala i povećanje konkurentnosti zaposlenika za rast i izvoz baziran na inovativnim proizvodima“ i fokusiran je na edukaciju i stjecanje kompetencija GDi zaposlenika te tvrtke u cjelini te je dio šireg edukacijskog programa koji smo utemeljili još 2010. godine pod nazivom GDi Academy. Ukupna vrijednost projekta je oko 213 690  kn  od čega EU financira 95% iznosa.

Pod okriljem GDi Academy provodimo niz edukacija vezanih za razvoj upravljačkih i poslovnih vještina, poznavanja ključnih aspekata financijskog poslovanja, specijalističkih tehnoloških edukacija a nekoliko naših zaposlenika je završilo ili pohađa MBA.

Ovim Projektom dobili smo mogućnost, da pored ostalih edukacija i konferencija koje redovito provodimo ili pohađamo, dodatno educiramo zaposlenike te im omogućimo stjecanje tehničkih certifikata ili druge vrlo korisne i zanimljive edukacije. Tako je npr. kolega zaposlen na poziciji Product Managera prisustvovao specijaliziranoj Product management edukaciji u Velikoj Britaniji.

Posebno nam je zadovoljstvo bilo što smo mogli organizirati dolazak iz Velike Britanije u Zagreb u GDi, dvojice vodećih svjetskih stručnjaka iz područja savjetovanja i edukacije iz domene implementacije geoinformacijskih sustava. Kolege konzultanti su imali priliku pohađati jedinstvenu edukaciju koja se istovremeno bavi tehničkim i poslovnim aspektima implementacije geoinformacijskih sustava i rada s korisnicima.
Iz sredstava potpore educirali smo se i za voditelja projekata financiranih iz EU fondova što nam olakšava provedbu ovog i pripremu budućih projekata.
Učinkovita poslovna komunikacija i javni nastup su teme iz kojih bismo se praktički stalno mogli educirati. Ovim projektom planiramo organizirati dvodnevnu uvodnu edukaciju o osnovama poslovne komunikacije javnog nastupa za desetak mlađih kolega koji su nam se nedavno pridružili.
Tu je još i niz drugih tehnoloških edukacija koje smo već proveli te su naši zaposlenici bogatiji za niz dodatnih tehnoloških znanja i certifikata (ITIL, Oracle, Microsoft).

U provedbi projekta, direktno, kao krajnji korisnici, sudjeluje oko 30 naših zaposlenika a u ovom trenutku edukaciju je prošlo, odnosno steklo certifikate 18 zaposlenika kroz devet različitih tematskih područja
Međutim, u GDi njegujemo prakse prenošenja znanja tako da kolege, nakon pohađanja neke posebno zanimljive i rijetke edukacije, redovito pripremaju radionice na kojima prenose znanja, tako da možemo reći da je doseg projekta zapravo još mnogo veći.
Pred nama su još Agilno planiranje i procjenjivanje u cilju unaprjeđenja efikasnosti razvojnih i produkcijskih procesa, Kanban metodologiju za povećanje učinkovitosti tehničke podrške i održavanja softverskih proizvoda, Visual Studio Team Foundation Server 2015 Bootcamp te nekoliko tehnoloških edukacija koje su u tijeku.

Očekujemo do kraja provedbenog razdoblja provesti sve planirane aktivnosti te doseći ili čak premašiti ciljeve projekta.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost korisnika – GDi GISDATA.

Više o projektima saznajte na: www.strukturnifondovi.hr i http://www.ljudskipotencijali.hr/ .

 

Comments are closed.