Mediji i oglašavanje

Prodaja, korisnik, inventar, demografski profili, mailing liste, i ostali podaci koji su obrađeni u geoinformatičkom okruženju omogućuju usporedbu koji proizvodi i promocije odgovaraju životnim stilovima i kupovnim navikama ciljanih korisnika.

Geografija ima bitan utjecaj i povezuje kulturu, poslovanje, društvo i životni stil. Geografija odgovara na mnoga poslovna i marketinška pitanja. Sustavi koji koriste geografsku komponentu, GIS sustavi, postaju neophodni za poslovanje i sve više se koriste za svakodnevno poslovanje kao i računovodstveni sustavi.

Intuitivna snaga karata, u kombinaciji s analitičkom moći GIS-a, često otkriva trendove, uzorke, i mogućnosti koje se ne bi mogle otkriti samo u tabelarnim podacima te može pomoći u postizanju konkurentne prednosti. GIS izrađuje snimke trendova da bi stvorio trgovačka područja, uzorke na kartama, predvidio prodaje, dizajnirao prodajne teritorije, planirao medije i puno više od toga. To znači razumijevanje tržišta i donošenje boljih odluka brže od konkurencije.

Ciljani marketing – brz i jednostavan pristup izvješćima s demografskim podacima i prostorni prikaz

Primarni fokus za sve izravne ponuđače na tržištu jesu klijenti – kako ih prepoznati, zadržati, doći do njih, i pronaći ih još sličnih njima. Da bi se ostvarili ovi ciljevi bolje nego što to čini konkurencija, fokus mora biti na marketinškim aplikacijama klijenta, poput nabave, marketinga, odašiljanja poruka, kupovine i zadržavanja. Poznavanje demografije, ponašanja i kupovnih navika klijenta povećava šanse da ih se zadrži te da ih se nađe još sličnih. Izravni ponuđači na tržištu mogu upotrijebiti GISDATA rješenja za stvaranje, upravljanje, integriranje, analiziranje, prikazivanje i distribuiranje podataka o svojim klijentima i potencijalnim kupcima.

Analiza klijenata

Baza podataka o klijentima najvažniji je resurs tvrtke. Razumijevanje klijenata bitno je za uspjeh tvrtke. GISDATA stvara multi-dimenzijsku sliku korisničke baze podataka da bi pridružila teritorije, planirala i mjerila marketinške kampanje i što je najvažnije, proširila krug potencijalnih kupaca.

GIS omogućuje poduzećima da organiziraju i prate vrijednost i ponašanje klijenata:

  • Tko i gdje su moji klijenti?
  • Tko i gdje su moji najbolji klijenti?
  • Što i gdje kupuju?
  • Kako mogu doći do njih?
  • Gdje mogu naći i druge poput njih?

GIS za Medije

GIS pruža novinarima učinkovitije alate za dojavljivanje vijesti i njeno stavljanje u kontekst za čitatelje. Za direktore medijskih poduzeća, on upravlja mrežama koje olakšavaju pretplatu i distribuciju novina. Rast Interneta u posljednjih 10 godina bio je izazov za izdavače u smislu pronalaženja novih načina rasta i ostvarivanja profitabilnosti. Prepoznavanje novih tržišta, povećanje prihoda od reklamiranja i održavanje troškova distribucije na minimumu ključevi su uspjeha. GIS pruža bolje način za upravljanje svim ovim funkcijama.

Niži troškovi distribucije

Upravljanje logistikom isporuke publikacija klijentima ili preprodavačima može biti skupo. GISDATA rješenja integriraju prostornu analizu u odlučivanje za sve, od obračunatih vremena dolaska na lokacije kupaca i zahtjeva rasporeda isporuke.

GIS omogućuje menadžeru logistike izradu mape ruta za više kamiona uz vođenje računa o faktorima poput zadanih vremena isporuke, radova na cesti ili drugih faktora kašnjenja na cestama, te minimalizira putnu kilometražu.

Moderniziranje postupka distribucije pomaže u smanjenju troškova i u unapređivanju usluga postojećim kupcima.