Razvoj

Povrh bogate funkcionalnosti tehnoloških platformi, GDi GISDATA razvija dodatne specifične softverske funkcije za ostvarenje funkcijskih zahtjeva i poslovnih ciljeva koje postavljaju naši klijenti.

Analiza funkcijskih zahtjeva
Za potporu profesionalnom softverskom inženjeringu i razvojnom postupku, naši konzultanti stvaraju točnu listu pravila i narativne opise softverskog ponašanja, uključujući korisničke specifikacije sučelja te ih dostavljaju korisniku na suglasnost. Zahtjevi za funkcionalnim promjenama nakon korisničke suglasnosti pažljivo se analiziraju i procjenjuju u smislu tehničke provedivosti i utjecaja na vremensku liniju softverskog projekta i trošak te se, ako je potrebno, započinju postupci upravljanja promjenama.

Softverske platforme i alati
GDi GISDATA upotrebljava i podupire suvremene vodeće svjetske tehnologije i alate industrijskih standarda, poput ESRI GIS programskih alata, ERDAS tehnologije daljinskog pronicanja i fotogrametrije, Trimble GPS programske opreme, kao i veliki broj standardnih programskih alata tvrtki kao što su ORACLE, Microsoft, IBM, SUN i drugih. Specifični skupovi alata koji se upotrebljavaju uključuju ArcGIS – ArcView, ArcEditor i ArcInfo, ArcSDE, ArcIMS, ERDAS Imagine, StereoAnalyst, itd. Razvojne platforme uključuju .NET – ASP i C#, C++, VisualBasic i VBA, Delphi, Java, JavaScript, Oracle, MS SQL Server, Informix, IBM DB2, i MS Access.

Dizajn i razvoj programske opreme
Uz potporu kreativnosti svojih dizajnera i softverskih razvojaša, GDi GISDATA slijedi strukturirani postupak softverskog inženjeringa, s naglaskom na kvaliteti, vremenu i budžetu te na upravljanju verzijama i održivošću softvera . GDi GISDATA uspješno dizajnira i razvija softverska rješenja bilo standardnih gotovih proizvoda, bilo aplikacijskih sustava prilagođenih potrebama klijenata.

Razvoj web aplikacija
Kao što je to slučaj s mnogim isporučenim web stranicama u sustavima naših korisnika, mi nastavljamo razvijati interaktivna opća IT i GIS profesionalna rješenja bazirana i distribuirana na Webu. Ta rješenja omogućuju nekoliko razina pristupa ovisno o funkcionalnosti i investicijama u Internet/Intranet u individualnom, javnom, i poslovnom sektoru. Usluge se kreću od konceptualnog i grafičkog dizajna informativnih Web stranica do visoko interaktivnih aplikacija koje se integriraju sa složenim sadržajem podataka i tzv. back-office kritičnim sustavima.

Integracija i instaliranje sustava
GDi GISDATA je uspješno integrirala sustave koji koriste sustave geografskih informacija (GIS), RDBMS, GPS, automatskog pronalaženja vozila (AVT), obrade slika, računalno poduprte otpreme (CAD), SCADA, i industrijski standardni hardver te operativne sustave. Dosegnuta razina kvalitete zahtijeva da to radimo profesionalno, na vrijeme i prema specifikaciji, pomažući da se izbjegnu kašnjenja i iznenađenja.

Školovanje prije i poslije implementacije
Tijekom više od 16 godina, nekoliko tisuća pojedinačnih korisnika polazilo je GDi GISDATA obrazovne tečajeve za softver i metode. Školovanje prije implementacije predstavlja opće pojmove i koncepte polaznicima kako bi oni mogli bolje komunicirati i surađivati u daljnjim fazama projekta. Obrazovni tečajevi nakon implementacije omogućuju krajnjim korisnicima učinkovitu uporabu rješenja, a administratorima omogućuju pružanje podrške sustavu i korisnicima.